Om Emilie

emilieJeg brænder for udvikling. Brænder for at støtte og hjælpe mennesker, der har vanskeligheder i livet og gerne vil videre på en god måde. Jeg brænder for at gøre mennesker i stand til at leve et gladere og mere nærværende liv.

Sådan har det været hele mit professionelle liv. Først som sygeplejerske, og senere som psykoterapeut og sexolog med egen praksis. En praksis jeg har haft siden 2007.

At lære nyt og at være nysgerrig på livet, er et hovedfokus for mig. Derfor uddanner jeg mig kontinuerligt og nyder at møde spændende mennesker og få ny inspiration. Nysgerrighed og omsorg for hinanden som mennesker, mener jeg er et vigtigt aspekt af det gode liv.

Samtidig har jeg altid haft et brændende hjerte for at undervise. Som sygeplejerske underviste jeg de studerende i almen sygepleje, anatomi og fysiologi.

I de seneste år har jeg undervist i oplevelsesorienteret psykoterapi, samt haft en underviserrolle på sexologiuddannelsen ved Joan Ørting.

Fra 2013 til 2018 var jeg medejer af Psykoterapeutisk Institut i København, men ville gerne lede en mindre uddannelse med fokus på kvalitet og nærvær. Derfor startede jeg SEOP – Skolen for Eksistentiel og Oplevelsesorienteret Psykoterapi, som jeg er ejer af i dag. Således fylder undervisningsdelen meget i min hverdag og jeg nyder at deltage i de studerendes udvikling og uddannelse.

Kombinationen med at fungere som psykoterapeut og underviser, er jeg overordentlig glad for. Vekselvirkningen mellem undervisning, praksis og det at kunne give mine erfaringer videre, er kilden til glæde.

Både som psykoterapeut og underviser lægger jeg vægt på værdier som nærvær, omsorg, professionalisme og autenticitet.

Som psykoterapeut er det vigtigt at kende sine styrker og begrænsninger. Jeg ved, hvad jeg kan og hvad jeg er god til – og jeg ved hvornår, jeg skal henvise til anden side, så mine klienter får den hjælp og støtte de har brug for. Derfor har jeg et stort netværk af andre terapeuter, læger, psykiatere og psykologer, som jeg kan henvise til, hvis dette er nødvendigt. Det tværfaglige samarbejde finder jeg overordentligt vigtigt, da det i mine øjne er givende at gøre brug af hinandens styrker og kompetencer.

Som en del af dette faglige netværk, og min udvikling som terapeut, går jeg jævnlig i supervision. Både for at blive klogere på mit fag og for at udvikle mig selv.

Du kan læse mere om min uddannelsesmæssige baggrund her.